Международна среща за представяне на капацитет и търсене на партньори по 5-ти конкурс на 7РП, приоритет КОСМОС, 18 март 2011, София

een ~ сряда, 23 февруари 2011 в 14:23 принт

На 18 март 2011г. в х-л Шератон, София, мрежата на Националните контактни лица (НКЛ) по приоритет КОСМОС на 7РП организира международна среща за представяне на капацитет и търсене на партньори по 5-ти конкурс на 7РП.

Събитието е част от 2-ра работна среща по Наблюдения на Земята и ГМОСС оперативен капацитет и се провежда със съдействието на Българския Информационен Офис по ГМОСС.

Основните цели на събитието са да създаде възможност за търсене на партньори за R&D институти, университети, МСП, индустрия и други организации работещи в областта на приоритет КОСМОС на 7РП – GMES and Space Science Foundations.

Заинтересованите организации могат да преставят идеи, компетенции или сфера на работа, чрез постери или презентации. Целта е идентифициране на общ интерес с други организации и подаване на общи предложения за проекти по следващия конкурс КОСМОС на 7РП.

Всички презентации и постери ще бъдат публикувани на страницата на Българския Информационен Офис по ГМОСС, както и на страницата на мрежата на НКЛ по приоритет КОСМОС.

Важни подробности за срещата:
1.    Ще имате две възможности за представяне на капацитет и идеи:
a.    Чрез постер в рамките на 2-ра работна среща по Наблюдения на Земята и ГМОСС (17-18 март 2011), където може да опишете различни капацитети на организацията си по отношение на ГМОСС и приоритет КОСМОС на 7РП.
b.    Чрез презентация в рамките на Международна среща за представяне на капацитет по 5-ти конкурс на 7РП, която ще се проведе веднага след ГМОСС срещата в хотел Шератон на 18 март 2011г. Презентациите трябва да са изцяло съобразени с черновата на работната програма за 5-ти конкурс на 7РП. В тях могат да се представят:
i.    Идеи за проекти свързани с някой от топиците на работната програма;
ii.    Капацитет на организацията свързан с някой от топиците на работната програма.

2.    Тук можете да изтеглите съкратения вариант на черновата на работната програма за 5-ти конкурс на приоритет КОСМОС на 7РП. Желаещите да представят презентация на срещата по даден топик от работната програма, трябва да се свържат Васил Василев, за да получат повече детайли за съответния топик.

3.    Тук можете да намерите темплейти на презентациите за участие в Международната среща за представяне на капацитет по 5-ти конкурс на 7РП.

4.    Срещата е уникална възможност за представяне на профили на вашите организации, тъй като без значение дали ще представите постер или презентация, то те ще бъдат публикувани на:
a.    http://www.gmes-bg.org/, и
b.    http://www.fp7-space.eu/
и ще бъдат достъпни за сродни организации от цяла Европа работещи по тематики свързани с приоритет КОСМОС. Както знаете, въпреки, че конкурса ще бъде отворен в края на юли 2011г., то консорциумите за участие в проекти се създават много по-рано, благодарение именно на такива срещи.

Желаещите да се регистрират за срещата могат да направят това на:
http://www.gmes-bg.org/COSMOS_event/index.php

Срока за подаване на попълнени темплейти за презентации е 12.03.2011г.

Имайте предвид, че времето за презентации е ограничено.

Предимство ще имат тези които по-рано предадат попълнените темплейти.

Всички презентации които не успеят да влязат в сесиите ще бъдат публикувани на сайтовете посочени по-горе.

За допълнителна информация:

Васил Василев
НКЛ приоритет КОСМОС
тел.: 2 980-0731
2 981-2231

Последна актуализация: 23 февруари 2011 14:23