Индивидуална фирмена мисия се превръща в голям успех

een ~ четвъртък, 12 юни 2014 в 15:26 принт

През м. февруари 2013 фирма HP Tronic, специализирана в дизайн и производство на индустриални системи за контрол и тестване, клиент на Enterprise Europe Network – Швеция, се свързва с контактната точка на мрежата в Швеция, тъй като имат намерение да създадат фирма с производствен цех в България. Също така фирмата търси възможности да купи съществуваща фирма. HP Tronic са поискали среща и с Enterprise Europe Network България, за да дискутират потенциалното откриване на тяхна фирма в страната. Фирмата е имала нужда още от някой, към който да се обърнат за помощ при регистрацията на фирма, за информация относно възможности за наемане на персонал, заплати и др.

В резултат на това искане шведският EEN партньор се свърза с EEN точката в Русе – Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе, за да се организира персонализирана фирмена мисия в Русе през юни 2013. Програмата на фирмената мисия е изготвена, дискутирана и съгласувана с клиента на мрежата HP Tronic. Бизнес центърът се свърза с местни фирми и организира срещите между тях и шведската фирма. Освен тези срещи, са насрочени и други с представители на местната власт и Русенски университет, който е тясно специализиран в сектора на интерес на шведската фирма.

Фирмената мисия е проведена в периода 11-13 юни 2013. Освен уреждане на мисията и придружаване на HP Tronic по време на срещите с български фирми, Бизнес центърът е предоставил информация на шведската фирма относно всички интересуващи ги въпроси – от обща информация за страната, инвестиционни възможности и статистически данни до конкретна регионална информация. Всички въпроси на шведската фирма са получили своя отговор веднага или след консултация със съответните експерти.

Услугите, предоставени от двата ЕЕН центъра в България и Швеция, са допринесли много за решението на шведската фирма да създаде фирма в България и да започне производството си в страната.

Фирма HP Tronic е изключително доволна от това, че са получили подкрепа по време на целия процес по установяването им в България от представителите на Enterprise Europe Network.

Почти година след фирмената мисия представители на фирмата отново дойдоха в офиса на Enterprise Europe Network – Русе, за да благодарят лично на екипа на EEN – Русе и да съобщят добрата новина, че тяхната фирма в България е вече създадена и ще започват наемане на персонал, а много скоро след това и производствената си дейност.

Последна актуализация: 12 юни 2014 15:26