Анкета

  • Какви нови технологии сте въвели във вашия бизнес през последната година:

    виж резултата

    Loading ... Loading ...

subscrib

een-big

Представяне на Националния иновационен форум в ефира на Блумбърг тв България

четвъртък, 1 декември 2016 принт

 
Даниела Чонкова, програмен координатор на Фондация "Приложни изследвания и комуникации", и проф. Теодора Георгиева, старши експерт, представиха в ефира на "В развитие" по Блумбърг тв България акцентите от предстоящия Дванадесети Национален иновационен форум на 7 декември. Тогава ще бъдат обявени победителите в Конкурса "Иновативно предприятие на годината" и ще бъде представен докладът Иновации.бг.

Даниела Чонкова подчерта, че конкуренцията в Конкурса нараства сериозно с всяка година. Неговата цел е да открива български предприятия, които се развиват на базата на иновации, внедряват иновационни технологии и услуги в своето производство и които имат добър растеж, основан на иновациите. Над 70 фирми са отличени в Конкурса през годините.

Проф. Георгиева подчерта: "Бизнесът е този, който се опитва да бъде иновативен и да инвестира, а другият основен участник - държавата сякаш е абдикирала от своята функция. Има писана политика и документи, които са приети на национално равнище, но в голямата си част това е под натиска на ЕК и с цел да отговорим на формалните изисквания за ползване на средствата по еврофондовете."

Дванадесетият Национален форум на тема "Иновации чрез таланти" се организира от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България, Представителството на ЕК в България, Design for Europe и Единен иновационен център на БАН, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия към ЕК и с медийното партньорство на Bloomberg TV България и Investor.bg. Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще открие събитието и ще връчи и наградите на отличените предприятия в Конкурс „Иновативно предприятие на годината 2016”.

Регистрация за събитието

Запис на "В развитие" с участието на Даниела Чонкова и проф. Теодора Георгиева