Анкета

  • Какви нови технологии сте въвели във вашия бизнес през последната година:

    виж резултата

    Loading ... Loading ...

subscrib

een-big

Проф. Теодора Георгиева: Държавата трябва да играе важна роля в стимулирането на иновационната дейност на предприятията

четвъртък, 19 януари 2017 принт

 
Проф. Теодора Георгиева от фондация "Приложни изследвания и комуникации" коментира в ефира на Investbook на Bloomberg TV Bulgaria защо страната ни изостава като лидер в иновациите. Тя отбеляза, че макар страната ни да заема предпоследно място в Европа по иновации, това е най-високото място, което България е заемала досега в европейската иновационна класация. Въпреки това позициите ни се влошават, като факторите за това са няколко.

"Държавата трябва да играе важна роля в стимулирането на иновационната дейност на предприятията", поясни експертът. Тя каза и, че задържането и развитието на човешкия си ресурс трябва да се превърне в основен приоритет.

Проф. Георгиева отбеляза като положителна тенденция драстичното увеличение на финансирането на научноизследователската и иновационна дейност от страна на бизнеса, както и ръста на заетите в това направление, пак в частния сектор.

Запознайте се с подробния анализ по темата във видеото от предаването.

Професор Георгиева ръководи екипа, който съставя годишния доклад Иновации.бг. Запознайте се с най-новото издание на доклада със заглавие "Иновации чрез таланти".