Анкета

  • Какви нови технологии сте въвели във вашия бизнес през последната година:

    виж резултата

    Loading ... Loading ...

subscrib

een-big

28 февруари - краен срок за кандидатстване за акселератора за стартъпи в агросектора KATANA

четвъртък, 2 февруари 2017 принт

 
Акселераторът КАТАНА приема кандидатури на фирми и предприемачи от агросектора, хранително-вкусовата промишленост, ИКТ индустрията и нововъзникващите индустрии до 28 февруари 2017 г.

KATANA включва 14 партньори от 8 държави членки на ЕС, начело с bwcon GmbH от Германия. Проектът предвижда да разпредели 1.2 млн.евро за финансова подкрепа и услуги на старт-ъпи и предприемачи в агросектора и хранително-вкусовата промишленост за подобряване на бизнес уменията, технологично развитие, достъп до капитали и навлизане на международни пазари.

Акселераторът подкрепя развитието и използването на нови технологии в агросектора, както и разработването на иновативни продукти и услуги.

Финансирането на проекта е по програма Хоризонт 2020 на ЕС. Голямата награда е финансиране на проект с 100 000 евро.

Проектът подкрепя стартъпи в три направления:

- Устойчиво земеделие;

- Мобилни услуги за достъп на земеделските пазари и на пазара на хранителни стоки;

- Производство на функционални храни.

Поканата е отворена за производители, преработватели, търговци на едро и дребно на земеделски стоки, храни и напитки, както и към разработчици в ИКТ сектора, специалисти по хранене и диетика, околна среда, маркетинг. Участниците в програмата ще получат менторинг, възможност за достъп до онлайн платформа и до мрежа от донори.

Първата стъпка за кандидатстване е представянето на 2-минутен видеозапис представяне. Възоснова на партньорско оценяване ще бъдат определени 100 отбора, които ще получат по 2 000 евро, за да участват в обучение в Щутгард, Германия. Там ще формират консоциуми, които да подготвят краудфъндинг кампании. 10-те консорциума с най-успешни кампании ще получат допълнително финансиране от 100 000 евро.

Краен срок за регистрация - 28 февруари 2018 г.

Четете подробности тук.

За допълнителна информация и съдействие:

Мая Цанева

АРК Консултинг, Enterprise Europe Network - България

maya.tsaneva(at)online.bg

тел. 02/ 9733000