Анкета

  • Какви нови технологии сте въвели във вашия бизнес през последната година:

    виж резултата

    Loading ... Loading ...

subscrib

een-big

Списание "Икономист" представя "Хоризонт 2020"

петък, 3 февруари 2017 принт

 
В брой 5 на сп. "Икономист" излезе статията "Хоризонт 2020" за малки фирми", разработена от Драгомир Николов със съдействието на Фондация "Приложни изследвания и комуникации", част от Европейската мрежа за подкрепа на бизнеса - EEN.

Авторът представя основните характеристики на Инструмента за малки и средни предприятия (МСП) по програма Хоризонт 2020. Иструментът предоставя финансиране и услуги в подкрепа на иновативни проекти и предприятия, които правят пробив в европейски и световен мащаб. Четири български проекта са били финансирани по тази схема.

"Административни изисквания за история на фирмата няма. Може и стартиращо предприятие да кандидатства, стига да развива иновативен продукт," казва Даниела Чонкова, програмен координатор на Фондация "Приложни изследвания и комуникации". АРК Консултинг, консутансткото звено на фондацията, предоставя безплатно експертна помощ за кандидатстване по програмата в рамките на Европейската мрежа за подкрепа на бизнеса - EEN.

В статията са представени и два от успешните български проекти, спечелили финансиране по първа фаза на Инструмента - на Комак Медикал и на Бултех 2000.

Четете материала в брой 5 на списанието или в pdf копие тук.