Анкета

  • Какви нови технологии сте въвели във вашия бизнес през последната година:

    виж резултата

    Loading ... Loading ...

subscrib

een-big

Българска компания - финалист в програмата на ЕК Ready2GO

вторник, 18 юли 2017 принт

 
„Мейк България“ ЕООД, създател на патентована иновативна система за топлоизолация на сгради ЕКОПУР, е първата българска компания, която ще се възползва от европейския пилотен проект "Ready2GO" за подкрепа на европейски МСП за интернационализиране на целеви трети пазари. В програмата ще се включат 80 микро, малки и средни предприятия от ЕС, асоциираните страни-членки и страните-кандидатки, които са избрани след внимателен подбор от 351 кандитати от 31 държави, сведени до 200 след първия кръг.

„Мейк България“ ЕООД е наградена в Конкурса за иновативно предприятие на годината през 2015 г. и в процеса на подготовка за Ready2GO ползва консултантските услуги на Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Enterprise Europe Network - България.

До ноември 2017 участниците в Ready2GO ще получат възможността за индивидуални обучения и коучинг спрямо конкретните трети пазари, на които имат намерение да навлизат. Заедно с европейските експерти ще разработят бизнес план на за интернационализация в Камерун, Канада, Индия, Чили и САЩ. Между ноември 2017-а и ноември 2018 г. ще участват в б2б събития в конкретните трети държави за директни контакти с потенциални партньори.