Конкурс "Иновативно предприятие на 2017 година"

вторник, 12 септември 2017 принт

 
Церемонията по награждаването на победителите в 13-тото издание на конкурса "Иновативно предприятие на годината - 2017" ще се състои по време на Националния иновационен форум на 15 декември 2017 г. Форумът се провежда под егидата на Президента на Р. България ген. Румен Радев и е със специалното участие на г-н Томислав Дончев, вицепремиер на Р. България.

13-тото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината ", 2017 се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство с БНТ , сп. Икономика и онлайн портала Еconomic.bg .

В конкурса могат да участват активни български новостартиращи и утвърдени фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Предприятията могат да кандидатстват за участие в конкурса по електронен път до 15 октомври включително.

Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината" стартира през 2004 г. Близо 80 компании са отличени за новаторските си разработки. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие.