Безплатен семинар "Как да развием бизнес в иновативни пазарни ниши в българския ИКТ сектор?" - 26 октомври 2018, 19 часа, зала Experience, Софтуерен университет, София

сряда, 10 октомври 2018 принт

 
Фондация "Приложни изследвания и комуникация" и ARC Consulting към Enterprise Europe Network Bulgariа в партньорство със Софтуерен университет ви канят на безплатен семинар "Как да развием бизнес в иновативни пазарни ниши в българския ИКТ сектор?" на 26 октомври. Събитието ще се състои на 26 октомври 2018, 19 часа, в зала Experience, Софтуерен университет, София.

Лектори ще бъдат д-р Тодор Галев и проф. Теодора Георгиева.

По време на семинара Тодор Галев, икономически експерт в областта на ИКТ бизнеса, ще представи някои от пазарните ниши, в които български фирми са се утвърдили като иновационни лидери на международния пазар, както и успешни примери за иновации в тези ниши. Ще разберете и кои са условията, които превръщат една фирма в хъб за развитие и внедряване на иновативни практики в другите бизнес сектори.

Проф.Теодора Георгиева ще представи за първи път възможността за оценка на управлението на иновациите в ИК компании по методиката на академия IMProve - Digital Innovation Quotient.

Д-р Тодор Галев е външен главен експерт към Фондация „Приложни изследвания и комуникации”, където работи по проблеми на иновационна политика и технологично развитие във високо-технологичните сектори в България и Централна и Източна Европа. Член на журито на конкурса "Иновативно предприятие на годината". Консултант в областта на иновации, технологичен трансфер и дигитализация на икономиката за Генерални дирекции „Изследвания и иновации“ и „Предприятия и индустрия“ към Европейската комисия, Световна банка - Вашингтон.

Проф. Теодора Георгиева е заместник-ректор по научноизследователската дейност в Международното висше бизнес училище, Ботевград, и старши експерт във Фондация „Приложни изследвания и комуникации”. Тя координира работата по подготовката на годишния доклад Иновации.бг, който анализира състоянието и възможностите за развитие на националната иновационна система. Лицензиран консултант по оценка на иновационен мениджмънт съгласно методологията IMProve.

Безплатна регистрация може да направите тук.